Ta šola pušča dekleta v trenirkah z oblačilnim kodeksom navzdol po eni nogi, če kršijo kodeks oblačenjaČe v eni srednji šoli v Virginiji prekršite kodeks oblačenja, se boste morali na eno nogo preobleči v trenirko, v kateri bodo črke 'DRESS CODE'. Ena študentka meni, da je kazen - in preostali seksistični kodeks oblačenja - nepravična in govori, da bi jo spremenila.

17-letna Lydia Cleveland obiskuje srednjo šolo James River v Chesterfieldu v državi VA in je bolna zaradi seksističnega kodeksa oblačenja v svoji šoli, zato je obiskala dve lokalni tiskovni postaji, da bi opozorila medije na težavo. Novinarjem na WWBT-NBC12 in WTVR-CBS6 je pokazala PowerPoint, ki ga je izdala šola in prikazuje devet vrst nesprejemljivih oblačil za dekleta (vrhovi, ki razkrivajo dekolteje, naramnice na sredini, modrčke, denim kratke hlače, atletske kratke hlače itd.), samo dve vrsti nesprejemljivih oblačil za moške (vključno z širokimi hlačami, ki so visele pod pasom).'To našim bistrim mladim ženskam sporoča, da so same krivde, ko jih v očeh drugih ljudi seksualizirajo,' je povedala Lydia, starejša. WTVR . 'Absolutno so tarča mlade dame ... Videl sem fante v atletskih kratkih hlačah, deklice pa jih ne smejo nositi.'Spomnila se je dogodka, v katerem so dekletom iz hokejske ekipe sporočili, da so na Spirit Day kršili šolsko politiko, ker so nosile uniforme (vključno z atletskimi kratkimi hlačami).Lydia se bori tudi proti seksističnim in ponižujočim načinom, kako so dijaki na srednji šoli James River kaznovani zaradi kršitve kodeksa oblačenja - s tem, da se mora preobleči v trenirko, v kateri piše 'KODA OBLEKE'.'Dejstvo, da se sramota uporablja kot kazen, je zame popolnoma napačno,' je povedala Lydia WWBT .

Trenirke spominjajo Lidijo na škrlatno črko - ironično, saj Škrlatno pismo je del angleškega učnega načrta večine šol. (V primeru, da je niste prebrali, knjiga opisuje žensko življenje, ko je prisiljena nositi rdečo črko »A«, pritrjeno na prsi, da jo sramuje, ker je spočela otroka zunaj zakonske zveze.)

Lydia je prejšnji teden poslala pismo šolskim uradnikom, v katerem je predstavila svoje pomisleke, a ti še niso odgovorili.Sorodno: Študenti protestirajo proti seksistični kodeks oblačenja, ki cilja na izpostavljena ramena deklet

To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.