To je grozno: Ustrahovana 12-letna deklica po šoli samomor domnevno govori študentom, naj se 'zaostrijo'Alyssa Morgan je bila stara samo 12 let, ko je 3. aprila naredila samomor v svojem domu na Pleasant Hill v Iowi. Njena mama Nicole govori proti srednji šoli, ki pravi, da ni zaščitila svoje hčere, ko so jo ustrahovali zaradi biseksualnosti. Stopila je v stik s svojo lokalno TV postajo, KCCI , ker meni, da je treba povedati Alyssino zgodbo.

Nicole pravi, da je bila njena hči doma tipična dvanajstletnica, ki je rada risala, igrala video igre in se ličila. Toda ko je šla v šolo, so jo neusmiljeno dražili in se počutila 'ničvredno'. Prihajala je iz šole jokana in se celo začela samopoškodovati, tako da se je porezala.Ko je Alyssa prišla do družine kot biseksualka, so jo podprli, rekoč: 'Ne glede na vse te imamo radi,' je Nicole povedala Register Des Moines . Toda v šoli so jo otroci klicali in ji rekli, da je 'zoprna'. Ko se je Nicole pritožila šoli, trdi, da je njihov odnos tak, da se morajo učenci 'okrepiti', pravi.Nicole trdi, da je šola Southeast Polk Junior High vedela, kaj se dogaja, vendar ni storila ničesar, da bi svojo hčer zaščitila pred nasilniki. Pred dvema letoma je 16-letni študent gejev A.J. Betts storjena samomor . Njegova mama se počuti, kot da šola skuša 'prikriti pomanjkanje odgovornosti'.30. aprila je ravnatelj šolskega okrožja Jugovzhodne Polke, Nathan Ballagh, po elektronski pošti poslal izjavo KCCI , rekoč: 'V zadnjih štirih letih so naši študentje in zaposleni okrepili naša prizadevanja za preprečevanje ustrahovanja. Veliko naših prizadevanj vodijo učenci, ki nam (šolskim uradnikom) omogočijo vpogled v to, kako je ustrahovanje videti v naši šoli in skupnosti in kaj lahko storimo za preprečevanje ustrahovanja. Naši učenci so bili resnično gonilna sila in so prevzeli odgovornost za preprečevanje ustrahovanja v naših šolah. 'Po navedbah KCCI je to dejansko 15. samomor v tej šoli v samo 12 letih. Zdi se, da mora šola še veliko 'pospešiti' in mora premisliti o načinu ravnanja z ustrahovanjem, zlasti pri otrocih LBGTQ, ki jih je morda sram iskati pomoč.

Če vi ali nekdo, ki ga poznate, potrebuje pomoč, obvestite starša, učitelja, zdravnika ali drugo zaupanja vredno odraslo osebo in poiščite več virov tukaj .

Sem Liz, modna in lepotna deklica na Seventeen.com.To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.