To je 10 najboljših krajev za brezplačno pridobivanje kondomovČe razmišljate o tem, da bi se z nekom zbližali, se prepričajte, da uporabljate zaščito. Kondomi vam ne bodo nudili popolne zaščite pred STD , vendar so vaša najboljša obramba, če ste spolno aktivni. Čeprav so manj koristni pri zaščiti pred okužbami, kot je herpes, ki se lahko prenašajo v stiku s kožo na kožo, 98% učinkovito preprečujejo nosečnost in SPO kot klamidija in gonoreja. Dobra novica je, da lahko na tone krajev dobite kondome - brezplačno! Izgovora torej res ni. Tu je 10 načinov, kako se lahko izognete nekaj dolarjev v lekarni. Nekatere od teh metod niti ne zahtevajo, da zapustite kampus ali hišo.

1. Pisarna vaše šolske medicinske sestre.

Vsaka srednja šola ne ponuja brezplačnih kondomov (in če boste hodili v katoliško šolo, jih skoraj zagotovo ne bodo). Ampak vredno se je sprehoditi po medicinski sestri in preveriti, ali ponujajo skledo z brezplačnimi izdelki.2. Zdravstveni dom vaše fakultete.

Sploh se vam ni treba dogovoriti za sestanek. Vstopite, poiščite kup brezplačnih kondomov, vzemite nekaj, odidite.3. Dijaški dom.

Morda se nahajajo ob recepciji vaše stavbe ali pred vrati vašega RA. Če se vaš študentski dom pritoži, da ne želi nositi kondoma, veste, kam ga poslati.4. Pravzaprav skoraj kamor koli v vašem univerzitetnem kampusu.

Vključno s študentskim centrom, javnimi sanitarijami in telovadnico. Ne pozabite, da katoliške ali jezuitske univerze iz verskih razlogov običajno sploh ne ponujajo brezplačnih kondomov - če vas to skrbi, si oglejte eno od spodnjih možnosti.5. Zdravniška ordinacija.

Veste tisti trenutek, ko se spravijo, ali ste spolno aktivni? Ja, pravi čas je, da postavimo vprašanje. Iskreno, doktor bo verjetno ponosen na vas, ker ostajate na vrhu svojega spolnega zdravja.

6. Načrtovani zdravstveni centri za starševstvo.

PP ne izvaja samo splavov - to je legitimno mesto za obisk zdravnikov, testiranje na spolno prenosljive bolezni in ja, brezplačne kondome. Vnesite svojo poštno številko tukaj poiskati najbližjo lokacijo.

7. Vaš lokalni zdravstveni oddelek.

Poiščite Googlovo zdravstveno službo v vašem mestu. Mesto se morda počuti kot DMV, toda hej, vsaj kondomi bodo brezplačni.8. Uporabite CondomFinder.

Kako kul je to? Vnesite svojo poštno številko v CondomFinder.org in pokazal vam bo najbližje mesto, kjer boste našli proste gume. (Ulov: zdi se, da ponuja več možnosti v mestih kot v primestnih ali podeželskih območjih.)

9. Po pošti - resno.

Glede na to, kje živite, boste morda lahko izkoristili regionalne programe, ki vam pošiljajo brezplačne kondome. Očitno je, da je ta možnost najboljša, če načrtujete vnaprej, zato vas v naglici ne čaka nabiralnik. In FYI: prihajajo v diskretnih kuvertah, tako da nihče ne bo vedel, kaj dobivate.

  • Če imate od 12 do 19 let in živite v nekaterih delih Kalifornije, se lahko prijavite za prejem 10 kondomov, 10 paketov maziva in informacije o SPO od Projekt dostopa do kondomov .
  • Če prebivate v Washingtonu, lahko pošljete SMS z naslovom 'DCWRAP' na številko 61827 ali pokličete na številko 311 in predstavniku službe za stranke sporočite, da želite naročiti brezplačne kondome. Za več informacij si oglejte Rubber Revolution D.C.

    10. Sodelujte v kvizu.

    BedSider ima kviz, s katerim lahko ugotovite, ali ste upravičeni do brezplačne kontracepcije (vključno s kondomi). Vzemi tukaj če želite preveriti, ali izpolnjujete pogoje.

    Hannah Orenstein je pomočnica urednice funkcij na Seventeen.com. Sledite ji naprej Twitter in Instagram !

    To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.