Teksaška šola pod ognjem, potem ko je 9-letno deklico izvlekla iz razreda zaradi njene naravne pričeskeMati prosi šolsko okrožje Belton v Teksasu, da se nauči občutljivosti in raznolikosti, potem ko so njeni 9-letni hčerki povedali, da njeni naravni lasje kršijo šolski kodeks oblačenja.

Naravni lasje hčerke Marian Reed, tako kot mnoge temnopolte deklice, ne ležijo ravno na glavi, zato si je lase postavila v majhne čopke po sredini glave. Znani so tudi kot afro puffs.Po besedah ​​Marion Reed je pomočnica ravnatelja v srednji šoli Tarver izvlekla hčerko iz telovadnice in jo poklicala, da ji hčerini lasje niso v skladu s kodeksom oblačenja šole, ker so trdili, da so podobni umetnemu jastrebu (kar je prepovedano v kodeks oblačenja šole). Hči je preslišala telefonski klic.'Ni bilo v mohawku,' Reed je za KCENTV pojasnil . „Ni obrit s strani ali kaj podobnega. Bila je deklica, stara devet let. ' Trdi tudi, da šola ni imela težav, ko je njena hči nosila enak slog, le z daljšimi sintetičnimi pletenicami namesto z naravnimi lasmi.Reed meni, da je bil način, kako je šola obravnavala to težavo, popolnoma neprimeren in bi morali voditelji okrožij o tem govoriti zgolj z njo. 'Lahko bi me poklicali in se z mano o tem pogovorili, ne da bi jo potegnili iz pouka in ne bi imeli pogovora pred seboj, ker zdaj dvomi o svoji naravni podobi,' je dejala. 'In pri devetih letih si bo to zapomnila do konca življenja.'Reed pravi, da je bila njena hči po incidentu resnično vznemirjena. 'Jokala je in rekla, da nihče ne bo hotel biti njen prijatelj, ker njeni lasje niso tako lepi kot pomočnikovi ravnatelji,' je o hčerini reakciji dejal Reed. 'Kot staršu je to srce parajoče, ker ji je Bog to naravnost dal.'

Medtem ko Reed ne misli, da je šola nameravala razpravljati o dirkah, meni, da mora biti okrožje kot celota boljše. 'Mislim, da bo okrožje kot celo morda potrebovalo izobraževanje o kulturni raznolikosti,' je dejala.

Charla Trejo, izvršna direktorica vodstva kampusa, meni, da je okrožje vedno deležno dodatnega usposabljanja, vendar v tem primeru meni, da se ni zgodilo nič neprimernega. „Ali potrebujemo trening? Vedno smo pripravljeni trenirati in se učiti in delati stvari, «je dejal Trejo v intervjuju za KCENTV . „Vendar je bilo v tej posebni situaciji doslednost. Šlo je za to, da bi zagotovili enaka pričakovanja za vse. 'Toda poziv k doslednosti v tej situaciji je lahko zelo težaven, saj imajo različni otroci različne vrste las. Zato Marian želi, da okrožje prizna, da obstaja težava, in sprejme ukrepe, kot je izvajanje izobraževanja o raznolikosti, da jih odpravi in ​​prepreči, da bi se težave, kot je ta, ponovile.

Urejevalnik zabave Ko se v svoji sobi ne zataknem v povsem neproduktivno pijančenje Netflixa ali Tumblr, ki zalezuje Timothée Chalomet, iščem čudovite novice o slavnih, ki jih bo všeč sedemnajstim bralcem!To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.