Zavzemite se proti zlorabi najstnikov!danielle-abc-lb

danielle-abc-lb

Ste vedeli, da je februar mesec ozaveščanja in preprečevanja nasilja med najstniki? Za 21-letno Danielle Dezao ji ideja o zmenkih ni prišla na misel, dokler se ni znašla v boju za nasilno zvezo. Takoj po koncu nočne more se je Danielle naučila šokantne statistike, da je vsak tretji najstnik vpleten v nekakšno nasilno razmerje (fizično in / ali čustveno).

Danielle je želela z ustvarjanjem ozaveščati h<3rt1 , ki predstavlja njen cilj 'ozdraviti srce, odstraniti 1.' Od ustvarjanja h<3rt1 (pronounced 'heart one') samo pred letom dni je Danielle rekrutirala 100 študentov, bila je predstavljena v seriji John Quinones ABC, 'Kaj bi naredil?' (to je na sliki z Johnom Quinonesom), delal z Marisko Hargitay Fundacija Veselo srce , in se udeležil okrogle mize o nasilju v družini v Beli hiši kot zagovornik študentov Liz Claiborne Inc. Ljubezen ni zloraba kampanja. Govorimo o navdihu! Imeli smo priložnost za klepet:Kaj je najpomembnejše, česar želite, da se dekleta zavedajo glede nasilja med najstniki?Izobrazba je najpomembnejša. Želim, da ljudje razumejo, da se to dogaja tako pogosto in za vsako vrsto človeka - zmenki / nasilje v družini ne diskriminirajo. Tudi če se to ne dogaja vam, obstaja ena od treh možnosti, da se to zgodi enemu od vaših prijateljev. Želim si, da se dekleta in fantje enako zavedajo, da se to lahko zgodi vsakomur in da je najpomembnejša stvar, ki jo lahko kdorkoli naredi, da spregovori in objavi problem - življenje bi lahko rešili. Naučil sem se, da tisti občutki, ki jih imamo globoko v sebi, vedno držijo. Če se ne počuti v redu, ni.Kateri so nekateri opozorilni znaki, da je nekdo lahko vpleten v fizično ali čustveno odnos?Paziti je treba na nekaj pomembnih stvari. Eno je, če je nekdo vedno na telefonu s svojo pomembno drugo osebo - preveč se boji, da bi zgrešil klic od njih, mora biti v stalnem stiku in vedno zaslišan, kje je. Uporaba telefonov in računalnika je velik način, da kršilec prevzame nadzor nad nekom, tudi če fizično ni v družbi drug drugega. Tudi, če nekdo v zadnjem trenutku odpove načrt, se odreče stvarem, ki jih je nekoč rad rad, ali pa se spremeni njihov zunanji videz. Že najmanjša razlika, kot je sprememba načina oblačenja, je lahko znak, da je nekaj narobe. Ljudje tako hitro iščejo očitne - modrice, sumljive znamenje itd. Včasih so diskretni znaki, tisti, ki jih spregledamo, na primer nadzor vedenja, samo vpili 'nasilna zveza'.

Kateri prvi korak naj naredi nekdo, če je vpleten v nasilno razmerje?

Tako težko je priti iz tako norega vihra. Spomnim se, da sem pomislil: 'Če mi to počne, ko smo skupaj, kaj se bo zgodilo, če bom poskušal pobegniti?' Najbolj nevaren čas v nasilnem odnosu je, ko se konča - običajno takrat, ko to počne žrtev. Nujno morate nekomu povedati, naj ga spusti noter. Vedno sem mislil, da se lahko sam spopadem s tem in da, ko bo prišel čas, da ga zapustim 'varno', to prepoznam. V nasilnih odnosih NI varnega časa. Sprašujem se, kaj pa, če ne bi imel te sreče, da bi uspel, dokler se ta priložnost ni pokazala Z lahkoto bi končal kot ena tistih zgodb v novicah, ki so se končale usodno. Najpomembneje je, da se sprijaznite s tem, kar se dogaja, in se zavedate, da ne glede na to, kaj bo storil nasilnik, se ne bo ustavilo in ne bo spremenilo.Imate kakšno modro besedo za dekleta, ki se morda bojijo, da bi se oglasila?

Vsekakor. Nič se ne bo spremenilo, dokler se ne odločite za ukrepanje. Eden od policistov v mestu je dejal, da žrtev zlorabe v povprečju sedemkrat vključi policijo, preden se odloči za obtožbo. To je tako začaran krog - tak, da se lahko samo vi, oseba, ki je zlorabljena, resnično ustavite. Dokler si ne rečete: 'To je to, iz tega se rešim in se nikoli več ne vrnem,' se žal ne bo nikoli končalo. Verjemi tistim, ki te ljubijo in jim je mar - čakajo, da te rešijo, česar ne bo mogoče storiti, dokler se za to ne odločiš sam.

Sledite Danielle in H<3rt1 on Twitter !

Rumena, Besedilo, Oranžna, Vijolična, Pisava, Zdravilo, Vijolična, Tableta, Barvitost, Tan,

Avtor Leanna Welsh Spletni pripravnik

To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.