Dokaz, da bi bile volitve zelo drugačne, če bi glasovali tisočletniki samiKo je Donald Trump v torek na predsedniških volitvah premagal Hillary Clinton, se je veliko ljudi počutilo zmedeno in jezno - zlasti mladi, ki menijo, da novi izvoljeni predsednik ne predstavlja njihovih vrednot.

Zagotovo, Survey Monkey je sestavila interaktivni zemljevid na podlagi podatkov ankete treh milijonov uporabnikov, da bi napovedali, kateri kandidat bi zmagal, če bi bila za glasovanje zadolžena ena demografska skupina, zelo močno pro-Clintonovo.Če bi bile volitve odvisne samo od mladostnikov, bi Clintonova v veliki meri zmagala in zaslužila 473 volilnih glasov proti Trumpovim 32.Modra, Rdeča, Črta, Aqua, Azure, Svet, Zemljevid, Električno modra, Atlas, Krog, Anketna opica

Po drugi strani pa bi Trump, če bi bilo glasovanje omejeno na osebe, starejše od 64 let, zmagal s še večjo razliko kot v torek - 318 volilnih glasov proti Clintonovem 208.Modra, rdeča, bela, črta, barvitost, pisava, ekoregija, karmin, azurna, svet, Anketna opica

To je velik generacijski razkol - in zelo moteče, če tudi sami niste privrženec Trumpa. Misel, da bi lahko šlo povsem drugače, če bi se Baby Boomers tega le izognili, je nekoliko podobna takrat, ko starši vztrajajo, da delajo nekaj v vašo korist, ko veste, da vam dobesedno samo uničujejo življenje.A da ne bo pomote: To je glavna budnica. Resničnost je VSE Američani so rojeni z možnostjo glasovanja. Kljub temu pa po podatkih raziskovalnega centra Pew tisočletna volilna udeležba upada. Samo v letu 2008 pol volilnih upravičencev. Leta 2012 se je to število zmanjšalo na 46 odstotkov.

Na tako bližnjih volitvah, kot je ta, bi bil izid zlahka drugačen, če bi bil vse volilni upravičenci pojavili. Skoraj nikoli ni izgovora, da bi ostali doma. Vedno glasujte. Nenehno.

Urejevalnik zabave Ko se v svoji sobi ne skrivam v povsem neproduktivnem prepihu Netflixa ali Tumblrju, ki zalezuje Timothée Chalomet, iščem čudovite novice o slavnih, ki jih bo všeč sedemnajstim bralcem!To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.