Policist, ki je ustrelil in ubil 15-letnega Jordana Edwarda, je bil odpuščenObraz, lasje, čelo, obrv, izraz obraza, nos, koža, nasmeh, glava, brada, Lee Merritt / Facebook

Policija v predmestnem Dallasu je v torek odpustila policista, ki je ustrelil in ubil temnopoltega petnajstletnika, ki se je vozil v vozilu in zapustil kaotično hišno zabavo. Hitro je ukrepala mladostnikova družina in protestniki, ki primer povezujejo z drugimi smrtnimi primeri Afričanov. -Američani v rokah organov pregona.

Policist Balch Springsa v Teksasu, identificiran kot Roy Oliver, je bil odpovedan zaradi kršenja pravil oddelka pri streljanju smrti Jordana Edwardsa, je dejal šef policije Jonathan Haber.Edwards, srednješolec, je v soboto zvečer zapustil zabavo z bratoma in še dvema najstnikoma. Na kraj dogodka je prišla policija, ki je raziskala pritožbo glede pitja mladoletnikov in opazila odhod vozila. Oliver je odprl ogenj, ko so se najstniki odpeljali.Po poročanju Edwardsovih družinskih odvetnikov Lee Merritt in Jasmine Crockett sta strela iz njegove puške prebila prednje steklo potnika in zadela Edwarda na sprednjem sedežu. Njegov 16-letni brat je vozil.Haber je dejal, da je Oliver, ki se je oddelku pridružil leta 2011, storil 'več' kršitev politike, vendar ni želel povedati, kaj so, ker se Oliver lahko pritoži na njegovo odpuščanje. Primer preiskujeta okrožni tožilec okrožja Dallas in šerif okrožja Dallas. Dirka odpuščenega častnika ni bila razkrita.Policija je prvotno dejala, da se je najstniško vozilo 'agresivno' vračalo proti policistom, Haber pa je v ponedeljek dejal, da je video, posnet na kraju dogodka, dokazal, da vozilo dejansko odhaja.

Najnovejša izjava policijske uprave, objavljena v torek zvečer, pravi, da so policisti, ki so vstopili v hišo, slišali, kako so med 'kaotičnim prizorom s številnimi ljudmi, ki so bežali s kraja, odjeknili streli.' Ko so policisti izstopili iz hiše, so naleteli na vozilo, ki se je odpeljalo na glavno cesto in se odpeljalo, kljub poskusom, da vozniku rečejo, naj ustavi, piše v novi izjavi.

Zdravnik okrožja Dallas je Edwardsovo smrt odločil za umor.Na tisoče uporabnikov Facebooka in Twitterja je v zadnjih dneh objavilo primer s hashtagom '#jordanedwards', nekateri pa njegovo smrt primerjajo z drugimi policijskimi streljanji mladih temnopoltih moških, kot je 12-letni Tamir Rice v Clevelandu, ki je bil usodno ustreljen novembra 2014, ko je držal pištolo za pelete.

Edwardsova družina je pozvala, naj policista odpustijo in kazensko obtožijo. Merritt in Crockett sta pripisala Haberju, da je popravil napačno izjavo in hitro odpustil Oliverja.

'Nobeno drugo mesto se ni premaknilo s hitrostjo, ki jo je dosegla Balch Springs,' je v torek zvečer za Associated Press dejal Crockett. 'To je neverjetno. Popolnoma neverjetno je, da je oddelek naredil to, kar bi moral.

Toda v torek zvečer objavljena družinska izjava poziva k disciplinskim ukrepom proti drugim policistom, ki so 'razširili to nočno moro na te otroke'.

'Naša družina si močno prizadeva, da bi se spopadla tako z izgubo našega ljubljenega Jordana kot z dolgotrajno travmo, ki jo je povzročila našim fantom,' je zapisano v izjavi družine.

Cindy Stormer, odvetnica Oliverja, je v izjavi dejala, da je bilo streljanje 'nedavno in še vedno v preiskavi'.

'Vsi bi morali počakati, da se razkrijejo dejstva in bomo vedeli več,' je dejala po poročanju Dallas Morning News.

Prijatelji so Edwarda opisali kot dobrega študenta in priljubljenega športnika. Edwards in štirje ljudje z njim so se odločili, da zapustijo tisto, kar je postajalo neurejena zabava, saj so slišali streljanje in policijo, je dejal Merritt in se skliceval na to, kar so priče povedale odvetnikom.

Ko so se odpeljali z zabave, je povedal Crockett, brat, ki je vozil vozilo, je zaslišal več strelov, ki so bili dovolj blizu, da so mu odzvanjala ušesa. Nekaj ​​trenutkov je trajalo, preden so ljudje v avtu opazili, da je Edwards padel, je dejala. Niso mogli vedeti, ali je že mrtev.

Brat, ki je vozil, se je ustavil in poskušal zaprositi policijo za pomoč, je dejala. Namesto tega je Crockett dejal, da je bil pridržan in vklenjen. Crockett je dejal, da voznik formalno ni bil aretiran, vendar v ločeni izjavi družine, objavljene prek Merritta, piše, da sta bila brata aretirana.

Na podlagi posnetega videoposnetka je Haber že dejal, da se sprašuje, ali je to, kar je videl, 'v skladu s politiko in temeljnimi vrednotami' njegovega oddelka. Haber ne bi rekel, kakšne težave je videl, vendar uradna politika uporabe družbe Balch Springs spodbuja policiste, ki se soočajo s prihajajočim vozilom, naj se, če je le mogoče, poskušajo umakniti z njegove poti, namesto da bi streljali proti njemu ali kateri koli od njenih potnikov. ' Video ni bil objavljen.

Sledite @Seventeen naprej Instagram .

To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.