Policija je to 17-letno deklico kaznovala zaradi uporabe popra v spreju nad moškim, ki jo je poskušal posiliti17-letna deklica v danskem Sønderborgu se je danes z uporabo poprovega razpršila rešila pred napadalcem. V sredo zvečer okoli 22. ure jo je moški podrl na tla, ji odpel hlače in jo poskušal sleči, Lokalni poročila. Uporabila je poper v spreju, da bi moškemu preprečila nadaljnji napad. Uspelo je in pobegnil je, toda dekle je zdaj v vroči vodi s policijo.

'Posedovanje in uporaba poprovega razpršila je nezakonito, zato bo zanjo verjetno obtožena,' je povedal tiskovni predstavnik lokalne policije Knud Kirsten TV Syd .Običajna kazen za uporabo poper v spreju na Danskem znaša 500 kron (približno 75 USD). Številni so nad policijskim odzivom ogorčeni, nekateri Danci pa o zgodbi TV Syd puščajo komentarje in ji ponujajo plačilo globe.Tako smo veseli, ko smo slišali, da se je dekle lahko pobegnilo brez nadaljnjih napadov, toda žalostno je, da je kaznovana zaradi samoobrambe, da se pogumno bori z napadalcemTa mesec so v Sønderborgu poročali o več incidentih spolnega nasilja, poroča The Local.V Ameriki je poper v spreju trenutno dovoljen brez omejitev v 33 zveznih državah, v nekaterih primerih pa v 17 državah in okrožju Columbia. Za informacije o uporabi poper pršila v vaši državi kliknite tukaj .

To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.