Starši protestirajo po tem, ko so študentom povedali, da za mesec zgodovine črncev ne morejo nositi afriških ovojevV začetku tega meseca se je več študentov Šole za kreativne študije v Durhamu v Severni Karolini odločilo, da bodo v praznovanje meseca črne zgodovine v šolo nosili tradicionalne afriške obloge za glavo, imenovane geli. Toda ko so prispeli v šolo, so jim skrbniki rekli, da morajo odstraniti gele ali jih nositi, tako da se jim kažejo lasje.

Kodeks oblačenja javnih šol v Durhamu študentom prepoveduje nošenje pokrival, lahko pa so izjeme iz verskih in zdravstvenih razlogov. Ampak deklicam je bilo rečeno 'Povedali so jim, da bi lahko s pokrivanjem celotne glave morda imeli orožje,' je povedal eden od staršev na protestu.Glede na na poročilo WTVD so deklice izpolnile zahteve upraviteljev, da se ne bi znašle v težavah, zdaj pa so se starši učencev združili in protestirali proti kodeksu oblačenja šole. Skupina okoli 25 staršev se je v ponedeljek zbrala pred jedilnico šole, da bi protestirala proti šolski politiki in jo označila za kulturno omejujočo in nepravično.'Naša dekleta bi se morala znati kulturno izraziti, ne glede na to, ali gre za mesec črne zgodovine ali ne,' je pojasnila Dosali Reed-Bandele, mati enega od študentov, prisiljena odstraniti oblogo z glave. In ne misli samo v mesecu črne zgodovine - misli vsak dan. „Morali bi biti sposobni nositi obloge na glavi. Zgodilo se mi je v srednji šoli, vendar sem morala trdno ravnati do ravnatelja in reči, da je to del moje kulture, «je dodala.Nekateri starši so obiskali Instagram in si delili slike s protesta, pri čemer so sliko označili z #ItsBiggerThanAHeadWrap.Ta vsebina je uvožena iz Instagrama. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu. Ogled na Instagramu

Tudi druge ženske so obiskale Instagram in si delile slike, na katerih nosijo svoje gele, v znak solidarnosti s starši in učenci v Durhamu.

Ta vsebina je uvožena iz Instagrama. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu. Ogled na Instagramu

Razkril je nadzornik javne šole Durham, dr. Bert L'Homme v izjavi WTVD, da njegov odbor pregleduje kodeks ravnanja in predlaga spremembe kot odgovor na ta incident. Medtem so študentje v ponedeljek med protesti staršev smeli nositi svoje gele kot učno orodje v mesecu črne zgodovine. Kljub temu Reed-Bandele meni, da to ni dovolj, in meni, da bi morali biti študentje sposobni 'kulturno izraziti se vsak dan svojega življenja'.

Urejevalnik zabave Ko se v svoji sobi ne zataknem v povsem neproduktivno pijančenje Netflixa ali Tumblr, ki zalezuje Timothée Chalomet, iščem čudovite novice o slavnih, ki jih bo všeč sedemnajstim bralcem!To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.