Čim več veste o sodniku Aaronu Perskyju, tem bolj se razjari primer posilstva v StanforduPrejšnji teden je sodnik Aaron Persky Brocku Turnerju izrekel šest mesecev nenavadno blage kazni za posilstvo; zdaj vsaj 10 potencialnih porotnikov noče sodelovati pri drugih zadevah Perskyja, East Bay Times poročila.

'Ne morem biti tukaj, tako sem vznemirjen,' je razkril porotnik, ki je bil poklican na sojenje za ukradeno premoženje.Še en potencialni porotnik je vstal in rekel: 'Ne morem verjeti, kaj si storil.'Persky je v vsakem primeru rekel: »Razumem«, se bodoči porotnici zahvalil za čas in jih oprostil dolžnosti porote.Brock Turner je lani pred smetnjakom spolno napadel nezavestno žensko pred zabavo na univerzi Stanford. Persky ga je obsodil na samo šest mesecev, ker se je bal, da bi daljša kazen imela 'hud vpliv' na ambicioznega olimpijskega plavalca. Opozoril je, da sta bila mladost 20-letnega Brocka in pomanjkanje kazenske evidence 'nenavadne okoliščine', ki so zahtevale lahko kazen.Tako kot Brock, Persky se je udeležil tudi Stanforda , kjer je bil študent športnik. Zaradi domnevnega dobrega vedenja v zaporu bo Brock odslužil le štiri mesece v lokalni zapor , namesto v manj udobnem zaporu.

Ko so obsojeni, posilitelji običajno odslužijo veliko težje kazni, kot jih bo prestajal Brock - zato ogorčenje porotnikov. Na primer 19-letni nogometaš univerze Vanderbilt Corey Batey je bil ta teden obsojen odslužiti 15 do 25 let zapora zaradi ene grobe posilstva in dveh groženj spolne baterije. Brock, ki je bel, služi le majhen delček časa, ko bo Corey, ki je črnec, ostal za rešetkami.

Letos je Persky ponovno izvoljen in trenutno kandidira brez nasprotovanja. Več kot 900.000 ljudi je podpisalo a Peticija Change.org do impeach Perški .To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.