Uradno je: vedno se morate prhati ponoči, ne zjutrajTuširanje ponoči ali zjutraj, to je vprašanje. Če ste jutranji človek, bi se le kdaj spenili v AM. In če ste nočna sova, MOČNO verjamete, da je tuširanje s PM. Toda ali obstaja kakšna ~ znanost, ki bi potrdila, ali je nekdo resnično idealen?

Ta vsebina je uvožena iz {embed-name}. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Čeprav se boste morda zjutraj stuširali, da boste v šoli videti sveže in prikupno, boste morda želeli premisliti.

Po mnenju newyorškega dermatologa dr. Samerja Jaberja je umivanje telesa in obraza ponoči pomembno za zdravje kože - zlasti v pomladnih in poletnih mesecih.

'Če ste cel dan zunaj in ste prepoteni ali se vadite, se pred spanjem vsekakor stuširajte,' je dejal Mail Online .

'Spomladi boste morda prekriti z alergeni, kot je cvetni prah, če ste bili zunaj, zato bi to želeli odstraniti s kože, preden greste spat,' je dejal.

Drug razlog za nočno prhanje je, da kar najbolje izkoristite izdelke za nego kože. Glede na Ameriško združenje za dermatologijo , 'mazila, kreme in losjoni delujejo tako, da zadržijo obstoječo vlago v koži. Če želite ujeti to prepotrebno vlago, morate v nekaj minutah po umivanju obraza nanesti vlažilno kremo. '

Po večernem tuširanju ima koža resnično možnost, da se med spanjem vpije v vlažilno kremo (ni treba tekmovati z brisanjem med nanašanjem ličil ali potenjem pri športu med telovadbo).

Retinol Rescue nočna krema23 Mnenja clarksbotanicals.com105,00 USD Nakupujte zdaj

Odločite se za močno vlažilno kremo, ki je narejena samo za nočne rutine nego kože Clark's Botanicals Retinol Rescue Overnight Cream . Retinol in koloidna ovsena kaša poskrbijo za svetlejši, enakomernejši odtenek kože, jasmin pa pomaga pri umirjanju in luščenju kože. Imam velike pore a la Regina George Podla dekleta ? No, tudi ta vlažilna krema ima nekaj za to. Rdeča detelja pomaga zmanjšati pojav velikih por.

Raziskave univerze Harvard so to tudi pokazale tuširanje ponoči vam lahko pomaga pri spanju , kar je popolnoma smiselno. Prijeten vroč tuš pred spanjem je TAKO sproščujoč. Vendar se obvezno stuširajte vsaj 90 minut pred spanjem, če imate običajno težave s spanjem. Telo se naravno ohladi s približevanjem spanca, sinhronizirano s cirkadianskim ritmom, Dr. Janet K. Kennedy , klinični psiholog in strokovnjak za spanje v New Yorku New York Times . Prhanje umetno spet zviša temperaturo in omogoča hitrejše ohlajanje, kar se zdi, da pospeši spanec.

Medtem ko ohlajate telo, lahko večerni tuš pomaga tudi, da se vaš um ohladi. Tuš ima lahko tudi to, da vam da nekaj časa, da razmislite in se zavijete pred spanjem, namesto da se odvrnete pred televizorjem, pravi Michael Grandner, direktor Raziskovalnega programa spanja in zdravja na Univerzi v Arizoni. Čas .

Glede na to, če ste močna jutranja oseba, se morda splača držati svoje rutine. Tisti, ki se težko prebudijo, lahko jutranji tuš resnično spremeni, je dejal dr. Kennedy. AM tuš lahko poveča budnost, kar je priročno, če ste znani po tem, da ste velikokrat zadeli dremež.

Jutranje plohe prav tako zadržujejo glavo postelje AM in za to se lahko zahvalite * znanosti *.

Dr. George Cotsarelis, profesor dermatologije na univerzi v Pennsylvaniji, pravi, da odhod v posteljo z mokrimi lasmi ni tako dober za vaše folikle. Pove Čas da počivanje vlažne glave na blazini ure, ko se posuši, lahko zadrži vlago v laseh. Vsak folikul ima različne plasti, notranja skorja pa lahko nabrekne z vodo, če se ne posuši pravilno, pojasnjuje. To bi lahko na koncu pretrgalo folikel, zaradi česar bodo vaši lasje videti manj kot zdravi.

Namestnik digitalnega urednika Kot namestnik digitalnega urednika časopisa Seventeen pomagam direktorju našega spletnega mesta nadzirati vsebino na spletnem mestu in na vseh naših platformah socialnih medijev.To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.