Kako se znebiti mozoljev na ustnicah, menijo dermatologiPridobivanje aken kjerkoli ni zabavno, še posebej pa je neprijetno, če na resnično bolečem predelu, kot je ustnica, odkrijete mozolj. Na srečo so mozolji na ustnicah le še ena vrsta aken in običajno jih lahko zdravljenje jim, kako bi si mozolj kjerkoli drugje na obrazu. Za poglobitev v podrobnosti je Seventeen klepetal z Dr. Jennifer MacGregor , Dermatolog s sedežem v New Yorku na Laserska dermatologija Union Square , vse o tistih motečih mozoljih okoli ustnic. Od tega, kako varno zdravljenje te vrste aken kako se izogniti, da jih sploh ne dobimo, smo vas pokrili.

Preden začnemo, razjasnimo nekaj: mozolji, ki obkrožajo območje ustnic, so ne enako kot vročinski rani. Herpes tip 1 ali oralni herpes je virus, ki povzroča boleče herpes na ustih in ustnicah. Čeprav je sprva morda zmedeno, se herpes v resnici na videz in občutek razlikuje od mozoljev.Ta vsebina je uvožena iz {embed-name}. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Kako veš, da ne gre za vročino?

Preden vročina vdre na površje, lahko začutite ostro strelno bolečino ali pekoč občutek, ki boli več kot običajni zit. In herpes na splošno se plazi tik ob ustih, na zunanjem robu ustnic.Dr. MacGregor dodaja, da so herpes navadno videti kot združeni pretisni omoti ali nežna skorja ali krasta. In če še naprej izbruhne na istem mestu in kraste v štirih do petih dneh, je verjetno, da je vneto. Če menite, da vas zebe vnetje, se ne norite - to je izjemno pogosto. Prepričajte se, da obiščete svojega zdravnika, da boste lahko našli najboljše zdravljenje.Kako dobite mozolj na ustnici?

In ali je tako kot kateri koli drug mozolj, ki ga dobite na obrazu? Odgovor je pritrdilen. Po besedah ​​dr. MacGregorja je večina aknastih mozoljev, ki nastanejo na robu ustnice ali okoli ust, hormonski izbruhi. 'Tudi pore okoli ust se lahko zamašijo, tako kot preostali del obraza,' pravi.Tako kot lahko, kako lahko izbruhnete zaradi bakterij, stresa ali nekaterih zdravil ali izdelkov kjer koli na obrazu, lahko to povzroči mozolje okoli predela ustnic.

Kako lahko varno se znebiti mozolja na ustnici?

To ste že slišali že nešteto, a verjetno boste morali to še enkrat slišati: ne glede na to, kako vabljivo je, NE pikajte ali pikajte mozolja. Hormonske akne ponavadi se kaže kot bele glave ali cistične izbokline, saj hormonska nihanja povzročajo odvečno olje, ki zamaši pore.

Zdravilo Effaclar Duo za zdravljenje akenLa Roche-Posay laroche-posay.us29,99 USD NAKUPUJTE ZDAJ

Pri cističnih mozoljih boste verjetno želeli poskusiti zdravljenje z benzoil peroksidom, saj bo ubil bakterije, zaradi katerih je vaš mozolj vnet in boleč.Če so vaši mozolji na ustnicah videti kot beli madeži, poiščite sredstvo za točko s salicilno kislino, ki vam bo globoko vstopilo v kožo in pomagalo očistiti zamašene pore.

Zdravilne pike za akneMir ven sephora.com19,00 USD NAKUPUJTE ZDAJ

Če pa ne želite formule za gel ali kremo, se odločite za obliž z mozolji s salicilno kislino.

Če se zdi, da nič ne deluje, vsekakor obiščite svojega dermatologa ali ginekologa. Jemanje kontracepcija lahko pomaga tudi pri hormonskih aknah . Ti izbruhi so povezani s hormoni, imenovanimi androgeni (moški hormoni, ki so prisotni tako pri fantih kot pri dekletih), ki proizvajajo odvečno olje, zato bodo običajne kreme samo pozdravile obstoječe akne in ne bodo preprečile njihovega nastanka. Zdravila Estrostep in Ortho Tri-Cyclen sta odobrili FDA za zdravljenje aken z nadzorovanjem hormonov. Vse jih mora predpisati zdravnik, zato se čim prej odpravite na kožo!

Kako lahko preprečite pojav mozoljev na ustnici?

Na žalost ni mogoče popolnoma preprečiti, da bi se na ustnicah pojavili mozolji, pravi dr. MacGregor. Navsezadnje ne moremo nadzorovati aken, še posebej, če so povezane z vašimi hormoni.

Kaj ti lahko naredite nekaj, da ohranite kožo pod nadzorom, kot je redno umivanje obraza z nežnim čistilom in izogibanje prekomerno luščenje .

      Pomočnik urednika Yerin Kim je pomočnica urednika za Snapchat Discover pri Seventeen, ki zajema lepoto, seks in zdravje, življenjski slog in zabavo.To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.