Pet vprašanj z Kendallom Ciesemierjem, ustanoviteljico Kids Careing 4 Kidsotroci v afriki, ki nosijo majice kc4k KC4K

NEPROFITNO ORGANIZACIJO Otroci ste začeli skrbeti 4 otroke, ko ste bili stari komaj 11 let. KAJ STE SE ODLOČILI, DA TO ZAČnete?

'Že decembra 2003 sem gledal specialko Oprah Winfrey o otrocih, ki skrbijo za mlajše brate in sestre, ker sta bila oba starša AIDS. Bil sem samo navdušen nad njimi. Gledal sem, kako starši skrbijo zame, ker imam redko bolezen jeter in si preprosto nisem mogel predstavljati, da bi bila oba tvoja starša bolna, medtem ko sta skrbela za štiri brate in sestre, medtem ko sta živela v revščini. Tisto noč sem šel gor do svojega računalnika in poiskal 'AIDS sirote v Afriki' in našel dobrodelno organizacijo World Division. Imeli so sponzorski program, v katerem lahko posvojite siroto za 360 dolarjev na leto, zato sem zbral ves svoj prihranjeni rojstni dan in božični denar ter šel gor, da prosim starše za žig. Povedala sem jim, kaj želim početi, in potem, ko smo se nekaj časa pogovarjali o tem, so mi pustili sponzorirati otroka. Od otroka, ki sem ga posvojil, sem dobil pismo in ko sem spoznal, koliko sem mu pomagal, da se je od tam nekako razvilo. '

'Tistega poletja sem vedel, da mi bodo presadili jetra, in družinski prijatelj mi je povedal o otroku, ki je bil nekaj časa v bolnišnici, in namesto da bi prejel darila kot medvedki, je prosil za donacije dobrodelnost, ki jo je podpiral. S pomočjo svetovnega oddelka sem med bivanjem v bolnišnici sponzoriral celotno skupnost v Zambiji. Letni proračun so imeli 60.000 USD, zato je bil to moj prvotni cilj. Konec poletja sem opravil drugo presaditev in zbral več kot 15.000 USD. Odločil sem se, da to želim nadaljevati, zato sem začel s KC4K. 'KAJ JE CILJ KC4K?

„Kar delamo, je, da se pogovarjamo s skupinami, da jih navdihnemo, da skrbijo za druge v stiski. Opolnomočimo jih z našimi kompleti 'i care 2', da lahko gredo ven in naredijo svoj lastni prispevek za otroke, ki skrbijo za 4 otroke, in ustvarijo svojo zgodbo. To lahko stori vsak drug otrok, mi pa mu bomo pomagali. Gre za to, da otroke skrbijo za druge otroke, hkrati pa zbirajo denar za otroke v Afriki v stiski. '„Sami izbiramo projekte, za katere želimo dati denar, za katerega se zberemo, kar je res super. Odlično je vedeti, kam gre vaš denar, in videti, kako bo pomagal. 'KAKO MENJAJTE ŠOLO, PRIJATELJE IN K4CK? VSE VSE SI 16!

„Zelo sem vključen v šolo; Zraven druženja s prijatelji in dobrih ocen počnem milijon stvari. Nikoli ni dneva, ko ne bi bil zaposlen, vendar zame uživa. To najraje počnem. Zlahka se dolgočasim; veliko mojih prijateljev se druži in gleda televizijo, jaz pa raje s svojim časom naredim kaj drugega. Vsak ima prosti čas, jaz pa se odločim, da svoj prosti čas izkoristim za nekaj, kar imam rada. 'KAJ JE VAŠ NAJLJUBŠI DEL KC4K?

'Najbolj kul pri meni, kar smo dosegli, je število otrok, v katere smo se vključili. KC4K je v Afriki pomagal približno 6000 otrokom, 6000 otrok pa je vključenih v KC4K tukaj, tako da je bilo to lepo videti. To kaže, da se spremembe res lahko zgodijo in da enemu otroku ni treba veliko spremeniti življenja drugega otroka. '

ALI SE VIDITE, KAKO TEČE KC4K V ŠOLI?

„Moje sanje za KC4K je, da jih sprejme večja organizacija kot del svoje podružnice za otroke, da bi jo nadaljevale tudi v prihodnje. Zgradili smo ga tako, da stoji samostojno, zato bi rad, da ga nekdo dvigne na naslednjo stopnjo. Vidim, da sem do konca življenja vključen v tovrstno delo, vendar ne nujno samo s KC4K. '

Za več informacij o KC4K obiščite www.kidscaring4kids.org.To vsebino ustvari in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.