Najstnica v Koloradu z alergijo na arašide tragično umre po zaužitju S'moresov na domuŠestnajstletnik z alergijo na arašide je prejšnji teden tragično umrl, potem ko je na prireditvi domov prigriznil s'mores, narejen z Reese's Peanut Butter Cups.

S'mores je bil eden najljubših priboljškov Simona Katza, je povedal njegov oče David CBS Denver , ni pa preveril, ali so narejeni z arašidi. Najstnik Littleton v Koloradu je enega izmed njih pojedel na parkirišču srednje šole Chatfield, kjer je bil študent, med prireditvijo domov in je doživel hud anafilaktični šok. Simon je v svojem avtomobilu običajno nosil EpiPen, v šolo pa so ga vozili prijatelji.Na kraju je bil tehnik nujne medicinske pomoči, vendar so ga Simonovi prijatelji odpeljali domov, potem ko je začel bruhati. Njegov oče je dajal EpiPen med vožnjo v bližnjo urgenco in na parkirišču v bolnišnici. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je bil razglašen za mrtvega.'Bil je najbolj energična oseba, kar sem jih kdaj srečal,' je dejal Alex Sutton, Simonov prijatelj in sotekmovalec.'Težko se je spoprijeti z vedenjem, da lahko čudovita oseba preide iz tako majhne stvari, kot je alergija na arašide,' je dejal drugi kolega iz skupine, Elias Williamson.Simonova alergija mu je preprečila turnejo s svojo skupino to poletje, vendar je že določil skladbe za celoten album, za katerega Alex in Elias trdita, da si bosta prizadevala, da ga dokončata v njegov spomin.

V petek so učenci srednje šole Chatfield nosili rumeno barvo in v Simonovo čast počastili minuto molka.

Ta vsebina je uvožena iz Twitterja. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

'Nisem lahkoten, ker sem piskajoč' -Simon Katz je sinoči rumeno za Simona pic.twitter.com/fnq5JtgkuB- Talia (@taliaeaton) 26. september 2015
Ta vsebina je uvožena iz Twitterja. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Študenti Chatfielda nosijo tudi rumene bandane, da se spomnijo svojega prijatelja Simona Katza, ki je umrl zaradi alergije na arašide. pic.twitter.com/5vDvAGwnHH

- @MarcReporting (@MarcReporting) 26. september 2015

Po mnenju strokovnjaka za alergije Dr. B.J. Lanser iz Nacionalnega judovskega zdravstvenega centra približno 200 ljudi na leto umre zaradi alergij na hrano, najstniki pa so v večji nevarnosti, ker pogosto pogosteje tvegajo s hrano in manj verjetno nosijo EpiPens s seboj. (Ne v vsakem primeru - to je le splošen trend, ki so ga opazili zdravniki.)

Simonova nesmiselna smrt je opomnik, da se vedno pozanimate o sestavinah, če imate alergijo na hrano, in da je vaš EpiPen ves čas blizu.

To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.