30 Dermatološko preizkušenih nasvetov za odpravo akenKolikor se vam zdi, da vam ta zlom ni uničil življenja. Resnica je, da imajo akne številne vzroke, nekatere lahko nadzirate, na primer umivanje obraza in zamenjavo prevleke za blazino, nekatere pa ne, na primer genetiko in hormonska nihanja. Zato je pomembno razumeti, kaj povzroča izbruhe in kako jih zdraviti.

Ta vsebina je uvožena iz {embed-name}. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Bodite dosledni pri svojem zdravljenju

Če želite odlično kožo, jo negujte vsak dan. Sporadična skrb tega ne bo zmogla. In ne pričakujte nobenih čudežev čez noč. Potrebuje se čas, da se začnejo uvajati sestavine za čiščenje kože. Zdaj, ko začnete z rutino za nego kože, boste imeli dovolj časa, da se vaša koža prilagodi do trenutka, ko stopite skozi ta dvojna vrata.Privoščite si veliko spanca

Ponovno w atching Pisarna do 3. ure zjutraj ni zdravo za vas ali za vašo kožo. Če premalo spite, se lahko hormoni rešijo in zvišajo raven stresa v telesu, zaradi česar lahko zlomite. Prizadevajte si vsaj osem ur spanja, da boste videti in se počutili najbolje.Nosite zaščito pred soncem (da, tudi v zaprtih prostorih)

Krema za sončenje ni namenjena le poletju - vaša koža potrebuje zaščito vsak dan, tudi pozimi (in celo v zaprtih prostorih). Zdaj obstajajo kreme za sončenje za vsak tip kože, ki si jih lahko zamislite - tudi tiste, ki pomagajo, da je vaša koža manj mastna, tako da vaš obraz ostane mat in brez mozoljev.Poiščite kremo za sončenje ali dnevno vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem, ki pravi, da je „lahka“, „brez olja“ ali „nadzor nad oljem“. Za najvišjo raven poiščite oceno PA ++, ki zajema tako UVA kot UVB žarke, tako da ste zaščiteni pred vsem, od opeklin do prihodnjih gub!Če iščete podlago, ki opravlja trojno delo (ponuja veliko pokritost, ima zaščito pred zaščitnim faktorjem, in zdravi vaše akne) , Je dr. Levin našel popolnega. ' IT kozmetika Your Skin But Better CC + Cream [je] odlična matirana podlaga brez olja, ki združuje hialuronsko kislino in olje čajevca z zaščitnim faktorjem 40 za zaščito pred soncem, “pravi.

Losjon za obraz SPF 50Losjon za obraz SPF 50Sun Bum ulta.com12,99 USD NAKUPUJTE ZDAJ CC + krema brez olja mat s SPF 40CC + krema brez olja mat s SPF 40IT kozmetika sephora.com3,00 USD NAKUPUJTE ZDAJ Superscreen Daily Moisturizer s širokim spektrom SPF 40 PA +++Superscreen Daily Moisturizer s širokim spektrom SPF 40 PA +++Supergoop! sephora.com38,00 USD NAKUPUJTE ZDAJ Losion za sončenje z mineralnim gelom za obraz SPF 30Losion za sončenje z mineralnim gelom za obraz SPF 30Gola republika walmart.com15,96 USD NAKUPUJTE ZDAJ

Preučite nadzor nad rojstvom

Dokazano je, da kontracepcijske tablete, ki vsebujejo estrogen in progesteron, znižujejo količino androgenov v telesu (skupina hormonov, zaradi katerih telo proizvaja sebum; odvečni sebum sproži akne), zato so včasih predpisane za zdravljenje hormonskih aken. .

Povezana zgodba

Rezultati lahko trajajo nekaj mesecev, na začetku pa se akne lahko poslabšajo. Z jemanjem kontracepcijskih tablet obstajajo tveganja, nekatere vrste pa vam akne dejansko lahko poslabšajo. Posvetujte se s svojim zdravnikom, ali bo jemanje kontracepcijskih tablet pomagalo pri aknah.V torbi nosite rjuhe, ki absorbirajo olje

Z njimi zabrišite sijaj, ki se pojavi, ko ste zunaj. To bo pomagalo preprečiti, da bi olje sedelo na koži in zamašilo pore.

Listi za obraz, ki absorbirajo oljeČisto in jasno amazon.com7,99 USD NAKUPUJTE ZDAJ

Vprašajte svojega doktora o antibiotikih

Če se zdravljenje brez recepta ne zmanjša, se posvetujte z dermatologom. Peroralni antibiotiki se običajno uporabljajo pri zmernih do hudih aknah, zlasti na hrbtu ali prsnem košu, in uničujejo bakterije v kožnih porah. Najpogosteje uporabljena sta tetraciklin in eritromicin.

Kot vsi antibiotiki lahko tudi oni povzročijo okužbe s kvasovkami, pa tudi hujše neželene učinke in lahko vplivajo na učinkovitost kontracepcijskih tablet. Prav tako lahko povzročijo povečano občutljivost na sonce, zato boste morali biti previdni, ko greste ven in vsak dan uporabljajte zaščitni faktor.

V bolj skrajnih primerih vam bo zdravnik morda predlagal izotretinoin (Accutane), ki se uporablja v zmernih do hudih primerih aken, ko nič drugega ne deluje, lahko pa ima bolj skrajne neželene učinke.

Obraz vedno posušite

Zdi se tako majhna stvar, toda koža je zelo občutljiva - še posebej na obrazu . Po čiščenju ga nežno posušite, namesto da bi ga močno drgnili.

Sledite Kristin naprej Instagram in njo Spletni dnevnik .

Izvršni direktor Kristin Koch je izvršna direktorica organizacije Seventeen, ki nadzira vsebino in urejanje vseh sedemnajstih digitalnih in tiskanih prizadevanj.To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.