23 stvari, ki jih morate vedeti, preden se prvič tetoviratePrvo tatoo je grozljivo in vznemirljivo in verjetno imate že milijon vprašanj. Kako slabo bo bolelo? Kako veste, ali je salon varen? Koliko bo to stalo? Preden boste kar koli postavili na svoje telo, se prepričajte, da je na vsako od teh vprašanj (in še veliko več) odgovorjenih 100%.

Čeprav imam devet tetovaž in štetje, še vedno nisem blizu strokovnjaka za nego tetovaž. Tako sem zaposlil najboljše strokovnjake v biznisu (tattoo tattoo umetnik in dva dermatologa), ki bodo razlili ves čaj, povezan s tatoo - odstranitve, reakcije, cene in še več. Skupaj z njihovimi strokovnimi zdravniškimi nasveti sem delil tudi nekaj stvari, ki sem se jih naučil, ko sem osebno šel pod iglo - tako dobrih kot tudi zelo, ZELO slabo . Preberite, kaj vse morate vedeti, preden si nanesete prvo tetovažo.Cene se razlikujejo glede na velikost.

Saloni za tetoviranje prilagajajo cene glede na velikost in slog tatoo, ki ga želite. In veste, če bodo vedeli, da ste čedna devica, bodo morda poskušali zvišati ceno na vas. Preden vstopite, je dobro poklicati in vprašati za predračun, čeprav se lahko ta številka po izrisu zasnove nekoliko spremeni. Če le lahko, pripeljite nekoga, ki se je že prej podpisal, da vam pomaga pri pogajanjih ali predhodno opravite raziskavo o cenah, da se prepričate, da vas ne bodo strgali.Ta vsebina je uvožena iz {embed-name}. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.

Bolečina je odvisna od namestitve tetovaže.

Izjava o omejitvi odgovornosti: tetoviranje ne bo nikoli ne poškodovan. Toleranca bolečine se pri vsaki osebi razlikuje, na splošno pa tetovaže, nameščene ravno nad kostmi, najbolj bole. Tetovaža na nogi ali rebrih je lahko 8 na lestvici od 1 do 10, medtem ko je bicep tat lahko le 4. In seveda, večja kot je tatoo, dlje vas bo bolelo. Iz osebnih izkušenj me je najhuje bolelo stopalo, rebra in hrbtenica (v tem vrstnem redu), medtem ko so bile tetovaže na rokah in rokah veliko bolj znosne.Če vam tetovaža ne bo všeč, jo lahko pokrijete.

Precej enostavno je prikriti tatoo, še posebej, če je majhna. Dober umetnik lahko nanj postavi nov dizajn, ki popolnoma pokrije prvotno tetovažo - nekateri saloni so celo specializirani za prikrivanje. Torej, tudi če si nekega dne premislite, ne boste ostali z tatoo, ki jo sovražite.Ta vsebina je uvožena iz Instagrama. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delil J O E J O N A S (@joejonas)

Tetovaže lahko tudi odstranite.

Tatoo lahko odstranite z laserskim zdravljenjem. Odvisno od barve črnila, trmastosti črnila in velikosti tetovaže lahko traja do več sej. Modra, črna in zelena črnila je lažje odstraniti z lasersko obdelavo, ker jih laserji lažje zaznajo in jih tako natančneje odstranijo, pravi dr. Rokhsar. Svetlejše barve, na primer rumeno in belo, je težje odstraniti. Toda ne pozabite, čeprav postopek odpravi tatoo, lahko pusti brazgotine in postopek je lahko drag.

Odstranjevanje tetovaže pravzaprav ne boli, če greste k zdravniku.

Saloni ponujajo storitev, a ker niso zdravstveni delavci, nikoli ne bi smeli iti k enemu za odstranjevanje tetovaže. Pojdite k pravemu pooblaščenemu zdravniku, da opravite postopek - tako je varneje in brez bolečin, saj lahko zdravniki za razliko od salona to območje predhodno otrpnejo .'Odstranjevanje [tetovaže] pravzaprav sploh ni boleče. Če greste k zdravniku, vam bo zdravnik to otrpel ... z lokalnim anestetikom, «pravi dr. Rokhsar. „Ko berete o ljudeh, ki pravijo, da je odstranjevanje tetovaže boleče, je to zato, ker ne hodijo k zdravnikom. Hodili bodo v razna zdravilišča, ne po zdravnike. Zdravilišča ne morejo dajati anestetičnih injekcij. Zdravnik lahko daje lokalne anestetike, zato ne boste čutili nobene bolečine. '

Morda ne boste mogli dobiti natančno želene tetovaže.

Če želite napisati besedilo v resnično majhni pisavi, bo vaš umetnik to zavrnil - in to z dobrim razlogom. Če je pisava premajhna, lahko sčasoma krvavi in ​​se v bistvu preprosto spremeni v madež. Namesto tega vas lahko oblikovalec prosi za kompromis z nekoliko večjo pisavo. Ne pozabite: vaš umetnik je profesionalec, zato jih poslušajte, če imajo resne občutke glede logistike vašega oblikovanja.

Najprej te bodo morda obrili.

Če si naredite tetovažo na roki ali drugem posebej poraščenem delu telesa, bo umetnik to mesto že obril - tako kot zdravnik pred operacijo (to je navsezadnje odprta rana). Vnaprej lahko vprašate, ali bi morali območje obrijeti, preden vstopite, vendar večina tetovaž tega ne zahteva.

Ta vsebina je uvožena iz Instagrama. Morda boste lahko našli isto vsebino v drugi obliki ali pa boste našli več informacij na njihovem spletnem mestu.
Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delila Ariana Grande (@arianagrande)

Potem vas bo srbelo.

Po približno enem tednu (včasih prej) bodo nove tetovaže začele rahlo srbeti - toda ne glede na to, česar se lotite, NE Praskajte. Nohti se lahko odlepijo s črnila, na tatu pa ostanejo madeži netetovirane kože. (Če po naključju popraskate nekaj črnila, ga lahko vaš umetnik enostavno popravi z dotikom.) Dr. Rokhsar pravi, da lahko praskanje povzroči tudi okužbo, zato namesto tega olajšajte svojo tetovažo s čisto roko. Prav tako priporoča uporabo kortizonske kreme za varno odstranjevanje srbečice.

Če postane srbenje nevzdržno ali če vaša tetovaža izbruhne v izpuščaju (fotografije zgoraj), pojdite k nujni oskrbi ali k dermatologu ASAP (spet več o tem zgoraj).

Med zdravljenjem se izogibajte dolgim ​​prhanjem.

Pomembno je, da novo črnilo ohranite čisto, tako da ga nežno umijete antibakterijsko milo in vodo, nato pa jo posušite trikrat na dan. Malo vode ne bo škodilo, vendar se poskušajte izogibati preveč časa pod tušem (brez kopeli, prosim), potem ko ste prejeli črnilo. Namakanje tetovaže z njo ni dobro, saj bo voda upočasnila proces celjenja, saj bo poslabšala novonastalo kožo. Če dobite zasnovo na delu telesa, ki dobi veliko vode pod prho, kot je hrbet, poskušajte, da so vaše prhe kratke in omejite stik območja z vodo, dokler se ne zaceli.

Sledite Kelsey naprej Instagram !

Višji urednik sloga Kelsey je modni strokovnjak Seventeen.com in prebivalec Harryja Potterja.To vsebino ustvarja in vzdržuje tretja oseba in jo uvozi na to stran, da uporabnikom pomaga pri zagotavljanju svojih e-poštnih naslovov.